Sterk in iedere discipline

Tielbürger veegmachines

Een Tielbürger veegmachine trekt zich niets aan van de tijd van het jaar. Hij doet zijn werk onder alle weersomstandigheden en presteert in iedere situatie. Elk onderdeel van een Tielbürger machine is getest op levensduur en duurzaamheid, zodat de veegmachines ook bij continu gebruik en onder zware omstandigheden probleemloos werkt.

Tielburger veegmachines

Kwaliteit tot in het kleinste
detail

Stof, zand, vuil, water, zout, granulaat, extreme koude of verzengende hitte – onze machines verdragen zware omstandigheden probleemloos.

Veegmachines voor iedereen

Beroepsmatig of particulier?

Omdat wij een uitgebreid assortiment bieden, hebben wij voor elke doelgroep een passend model die optimaal aansluit op de wensen en eisen die eraan worden gesteld. Onze doelgroep is dan ook divers. Particulieren, huismeesters, vereniging van eigenaren, hoveniers, wegenbouwers, gemeente werken, vliegvelden, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, winkelcentra, agrariërs, maneges, reinigingsbedrijven, straten makers, loonbedrijven enz. Iedere doelgroep vindt bij ons de passende veegmachine die optimaal aansluit bij hun wensen. Diverse accessoires vergroten de mogelijkheden.

Slimme besparing in tijd en energie

Alle Tielbürger veegmachines zijn solide, compacte krachtpatsers die eenvoudig zijn te bedienen. Zelfs de machines in de zwaarste klasse zijn uitermate licht in gebruik. U zult er versteld van staan hoe eenvoudig en snel u de klus klaart. Zonder zware inspanning en met het grootste gemak veegt een Tielbürger veegmachine ook langs muren, reinigt goten en verwijdert mos. Handige accessoires zorgen ervoor dat de machine voor talloze doeleinden kan worden ingezet.

Een machine het hele jaar door

Vegen met een Tielbürger veegmachine geeft enorm veel voldoening. In korte tijd bereikt u met weinig inspanning een schitterend resultaat. In elk jaargetijde bewijst een hij zijn waarde.

Lente

Met mooi weer in aantocht is de lente dé periode om het terrein te ontdoen van vuil, blad en zand. Met de gootborstel worden goten vakkundig geveegd. De harde borstels verwijderen mos in een handomdraai en onkruid wordt gereduceerd. Ook kunstgras ziet er na een veegbeurt weer prachtig uit.

Zomer

Zand en stof; de Tielbürger vegers weet er wel raad mee. Heeft u uw terrein onkruidvrij gemaakt, dan zorgt regelmatig vegen ervoor dit ongemak tot een minimum wordt gereduceerd.

Herfst

Het erf schoonhouden in de herfst is een tijdrovende klus. Vegen en blad verzamelen doet u in één arbeidsgang met de bladschuif.

Winter

Een Tielbürger veegmachine is binnen een handomdraai om te bouwen naar een sneeuwmachine. Uitgerust met sneeuwborstels en een sneeuwschuif voorkomt u ongelukken door gladheid. De banden kunnen eventueel worden voorzien van sneeuwkettingen voor meer grip.

Tuinpad en binnenplaats


„Zelfs kunstgras kunt u vegen.“Bladverwijdering„Met de bladschuif bespaar ik mijn kostbare tijd die ik beter anders benutten kan.“

Mosverwijdering„Maar natuurlijk ook het mos verwijderen.“


Gladheids-
bestrijding


„Met de sneeuwschuif en de draaiende borstels kan ik in één arbeidsgang de stoep vegen.“

Onze collectie

Tielbürger veegmachines zijn solide, betrouwbaar en gaan vele jaren mee. De garantie op onze robuuste machines is dan ook uitstekend en is er een probleem met een onderdeel, dan lossen wij dat snel voor u op.

Bij Tielbürger kan je met recht spreken van Deutsche Gründlichkeit:

  • alle machines zijn uitgevoerd met sterke Honda motoren
  • ter voorkoming van corrosie is de carrosserie voorzien van een hoogwaardige 3-voudige laklaag en verzinkte delen
  • de bedieningshendels zijn vorstbestendig door gebruik van hoogwaardig, onbreekbaar kunststof
  • de brede luchtbanden met stalen velgen zorgen voor een soepele wendbaarheid
  • alle accessoires zijn snel en zonder gereedschap te monteren.

Omdat wij een ruime keuze in modellen bieden, vindt u altijd een machine die perfect bij u past. Elk model heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Om uw keuze te vereenvoudigen zetten wij deze per model even op een rij.

Entry Class TK17 / TK18

De modellen TK17 en TK18 zijn instapmodellen die ideaal zijn voor particulier gebruik. Het verschil tussen beide modellen zit in de werkbreedte, nl. 70 cm en 80 cm. Dankzij het automatische differentieel en de luchtbanden zijn deze modellen uiterst wendbaar. De borsteldruk is handmatig te verstellen, zodat hoogteverschillen geen enkel probleem opleveren. Moeiteloos vegen deze machines straatstenen, asfalt, beton en kunstgras smetteloos schoon. Het bedienen van de Entry Class modellen is eenvoudig.
Er zijn diverse accessoires verkrijgbaar waardoor deze modellen optimaal en het gehele jaar door kunnen worden ingezet. Een opvangbak, bladschuif of bijvoorbeeld een sneeuwschuif is snel en zonder gereedschap te monteren.

Special Class TK20

Op dit model zijn wij bijzonder trots. Deze benzine veegmachine is door Tielbürger ontworpen in nauwe samenspraak met onze medewerkers. De TK20 is een optimale machine voor particulieren. De unieke eigenschap zit hem in de wendbaarheid en de simpele bediening waarbij niet hoeft te worden geschakeld. Het is de lichtste in ons assortiment. Vooral op vrouwen werkt de TK20 dan ook als een magneet!
De borsteldruk wordt automatisch geregeld, waardoor het veegresultaat optimaal is. De TK20 veegt zonder enkele moeite alle soorten ondergronden van natuursteen tot kinderkopjes. Zelfs gleuven en voegen worden stofvrij.
Ook deze machine is uit te voeren met diverse accessoires. De opvangbak kan met de handbediening worden geleegd en met sneeuwborstels veegt de TK uw paden veilig schoon.

COMPACT CLASS TK36 / TK38 / TK48 / TK58

De Compact Class modellen zijn geschikt voor zowel particulieren als bedrijven en organisaties.
De modellen zijn uitgevoerd met krachtige Honda motoren die opgewassen zijn tegen het zwaardere werk.
De veegrichting is in vijf standen verstelbaar, de borsteldruk kan met de hand eenvoudig worden ingesteld. Het toerental van de borstels kan tijdens gebruik worden verhoogd of verlaagd. Vanaf het model TK38 zijn de modellen voorzien van een schakelinrichting; 3 versnellingen vooruit en een achteruitversnelling. De modellen hebben verschillende werkbreedtes. Zeker als er kilometers gemaakt moeten worden is dit een belangrijk aandachtspunt.
De Compact Class is met talloze accessoires uit te voeren. Van stofkap tegen bijvoorbeeld steenslag tot koplamp als het werk in de avonduren door moet gaan. Uiteraard is de Compact Class ideaal om als gladheidbestrijder in te zetten. De sneeuwschuif veegt en schuift in één arbeidsgang en voor meer grip kunnen de banden worden voorzien van sneeuwkettingen.

Professional Class TK36 / TK38 / TK48 / TK58

Professional Class machines zijn bijzonder geschikt voor continu professioneel gebruik. Deze met zware motoren uitgeruste machines die onder alle omstandigheden probleemloos vele kilometers kunnen maken, zijn bijzonder geliefd onder de vakmensen. Deze krachtpatsers zijn multifunctioneel inzetbaar en trekken zich niets aan van weer en wind.
Het bedienen van zo’n solide machine is verrassend eenvoudig en bijzonder licht. De luchtbanden zorgen voor uitstekende wendbaarheid en demping. De werkbreedtes van de borstels variëren van 80 cm tot 120 cm. Uiteraard zijn borsteltoerental en borsteldruk traploos instelbaar.
De professionals worden het gehele jaar door ingezet. Accessoires helpen lastige of specifieke omstandigheden te vergemakkelijken. Zo kan de machine worden uitgevoerd met een elektrische water sprenkelinstallatie om stofontwikkeling te voorkomen. Voor betere grip zijn er verschillende wieluitvoeringen: polar-trec wielen, trekker profiel wielen po all-weather wielen.
Professional Class modellen zijn ook uitstekende gladheidbestrijders. Accessoires als een sneeuwschuif of sneeuwkettingen zijn snel en eenvoudig te monteren. Ze kunnen worden uitgevoerd met een koplamp voor het geval de dagen korter gaan duren.

Professional Class ELECTRO

Hydraulic Class TK48 / TK58

De Hydraulic Class modellen zijn het neusje van de zalm. Deze modellen hebben een hydrostatische wielaandrijving waardoor er nauwkeurig kan worden gemanoeuvreerd. Door de wielbesturing kunnen de wielen afzonderlijk worden aangestuurd. Met de multifunctionele bedieningshendel wordt het bedienen van de machines kinderspel. De rijrichting en rijsnelheid is traploos te bedienen. Dit geldt ook voor het borsteltoerental.
De Hydraulic Class benzine veegmachine is uitgevoerd met sterke Honda motoren en grote borstels met een diameter van maar liefst 40 cm. De werkbreedte van de borstels bedraagt 100 cm of 120 cm.
Brede luchtbanden zorgen voor uitstekende demping.
Ook voor deze modellen geldt dat er verschillende accessoires verkrijgbaar zijn. De verschillende borstels zijn eenvoudig uit te verwisselen en natuurlijk ontbreekt de sneeuwborstel niet in ons assortiment. Want zelfs in ijzige kou levert de Hydraulic Class uitstekend werk. De krachtige motor heeft geen enkele moeite om dikke lagen sneeuw te verplaatsen. Sneeuwschuif en polar-trec wielen zijn zonder gereedschap te monteren.

Ruim assortiment Tuin- en parkmachines van Tielbürger

Bij Donat van der Horst beperken wij ons niet alleen tot het leveren van veegmachines. Integendeel, wij hebben een ruim assortiment tuin- en parkmachines van het Duitse topmerk Tielbürger. Onze klanten komen voor uitbreiding van hun machinepark altijd bij ons terug, want “eenmaal een Tielbürger, altijd een Tielbürger”.

Onze machines worden ingezet door vakmensen als stratenmakers, wegenbouwers, facilitaire diensten van ziekenhuizen, vliegvelden, gemeentewerken etc. Maar ook agrariërs, manegehouders, hoveniers en niet te vergeten de particulieren maken er dankbaar gebruik.
In ons leveringsprogramma vindt u ook versnipperaars, verticuteermachines en motormaaiers. Bent u in het bezit van een zitmaaier, tweewielige trekker en quad of ATV, dan bieden wij een diversiteit aan aanbouwwerktuigen die uw voertuig bijzonder rendabel maken.

Topkwaliteit betaalt zichzelf terug; alle veegmachines van Tielbürger zijn van een onverwoestbare kwaliteit. Gedegen materialen, sterke motoren en solide constructies garanderen uitstekende prestaties. Op deze website onder assortiment leest u alles over de mogelijkheden en toepassingen.